16 Лютого 2024
Новини

На одній з ділянок в Авдіївці бійці 3 ОШБр

На одній з ділянок в Авдіївці бійці 3 ОШБр
На одній із ділянок в Авдіївці у повному оточенні перебувають бійці з Третьої окремої штурмової бригади (ОШБр), але їм вдається його прорвати.

Про це розповів заступник командира 3-ї ОШБр Збройних сил України майор Родіон Кудряшов в етері «Радіо Свобода».

За його словами, на деяких ділянках в Авдіївці є критична ситуація, на деяких — напружена.

«У деяких випадках у нас є 180 градусів, є навіть 360 градусів. Ми намагаємося вирівняти ситуацію. Наразі ситуація важка, але контрольована... Є змога це, скажімо так, внутрішнє кільце розкрити за допомогою ударно-штурмових дій. В принципі в нас на сьогодні це виходить», — сказав Кудряшов.

Він підтвердив, що в Авдіївці тривають маневри ЗСУ.

Командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський заявив, що ситуація в Авдіївці станом на вечір 15 лютого була «складна, але контрольована». Він розповів про підсилення підрозділів, виділення додаткових боєприпасів та підготовку укріплень.

Згідно з ухваленим рішенням, відбувається планове підсилення підрозділів та здійснюється маневр військами на загрозливих напрямках. Крім того, туди виділили додаткові боєприпаси та інші засоби ураження. 

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, упродовж дня, 15 лютого, на Авдіївському напрямку Сили оборони відбили 14 атак в районі міста. Напередодні 110 окрема механізована бригада повідомила, що з Авдіївки вперше майже за два роки для відпочинку та ротації виведуть деякі її підрозділи, оскільки сама бригада вже не має достатніх можливостей, щоб утримувати місто. 

Це стало можливим завдяки тому, що туди надійшло підкріплення. Так, у район Авдіївки терміново перекинули 3 окрему штурмову бригаду.Там кажуть, що ситуація в місті надзвичайно критична. У 3 ОШБр розповіли, що наразі співвідношення сил у районі Авдіївки становить один до семи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донецьк, війна з Росією
В тему