16 Лютого 2024
Новини

Що в Білому домі кажуть про ситуацію навколо Авдіївки

Що в Білому домі кажуть про ситуацію навколо Авдіївки
У Білому домі наголосили, що Авдіївка на Донеччині може перейти під контроль росії значною мірою через брак артилерійських боєприпасів у ЗСУ та відсутність фінансової допомоги з боку США.

Про це заявив координатор Ради національної безпеки США Джон Кірбі на брифінгу 15 лютого. Він наголосив, що нині на сході України тривають «неймовірно інтенсивні бої», зокрема в Авдіївці, - пише hromadske.

За словами посадовця, росіяни посилають «хвилю за хвилею» призовників для атак на українські позиції, тим часом Конгрес досі не ухвалив законопроєкт про фінансову підтримку України. Кірбі підкреслив: «Ми не змогли забезпечити Україну артилерією».

«Конгрес повинен невідкладно ухвалити новий закон про надання фінансової допомоги Україні. Якщо цього не відбудеться, ситуація з Авдіївкою може повторитися на інших ділянках фронту», — наголосив Кірбі.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, упродовж дня, 15 лютого, на Авдіївському напрямку Сили оборони відбили 14 атак в районі міста. Напередодні 110 окрема механізована бригада повідомила, що з Авдіївки вперше майже за два роки для відпочинку та ротації виведуть деякі її підрозділи, оскільки сама бригада вже не має достатніх можливостей, щоб утримувати місто. 

Це стало можливим завдяки тому, що туди надійшло підкріплення. Так, у район Авдіївки терміново перекинули 3 окрему штурмову бригаду.Там кажуть, що ситуація в місті надзвичайно критична.

У 3 ОШБр розповіли, що наразі співвідношення сил у районі Авдіївки становить один до семи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донецьк, збройні сили україни
В тему