15 Лютого 2024
Новини

Захисники в Авдіївці подекуди відходять на вигідніші позиції

Захисники в Авдіївці подекуди відходять на вигідніші позиції
В Авдіївці для відходу на більш вигідні позиції українські підрозділи подекуди здійснюють маневр. 

Постачання й евакуація ускладнені, але залучено запасну логістичну артерію. Про це заявив речник ОСУВ «Таврія» Дмитро Лиховій в етері телемаратону «Єдині новини».

За його словами, ситуація на Авдіївському напрямку залишається «дуже напруженою, але контрольованою».

«Що стосується безпосередньо Авдіївки, де лінія фронту є дуже динамічною: там відбувається маневр нашими підрозділами для подекуди відходу на більш вигідні позиції. Подекуди — відбивання позицій», — сказав Лиховій.

Речник «Таврії» повідомив, що постачання в Авдіївку й евакуація з неї ускладнені. Але в хід пішла запасна логістична артерія, яку підготували завчасно.

«Кожен підрозділ знає свій маневр, у кожного є своє завдання. Видно загальну картину подій, яка складається. Передбачені запасні варіанти розвитку подій і ведення бойових дій, залежно від ситуації», — додав Лиховій.

За його словами, окупанти хочуть пройти західніше від Авдіївського коксохімічного заводу, де зустрічають «гідний опір».

Нагадаємо, днями 110 окрема механізована бригада повідомила, що з Авдіївки вперше за майже два роки для відпочинку та ротації виведуть деякі її підрозділи. Це стало можливим завдяки надходженню підкріплення. Сама бригада вже не має достатніх можливостей, щоб утримувати місто.

Натомість у район Авдіївки терміново перекинули 3 окрему штурмову бригаду. Ситуація в місті надзвичайно критична. Українські бійці «змушені воювати на 360 градусів проти нових і нових бригад, які заводить противник», заявив командир 3 ОШБр.

У бригаді додали, що ситуація в Авдіївці залишається загрозливою і нестабільною. Ворог продовжує активну ротацію своїх військ і перекидає до міста нові сили та засоби.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донецьк, війна з Росією
В тему