15 Лютого 2024
Новини

Угорщина заблокувала пакет санкцій ЄС проти рф

Угорщина заблокувала пакет санкцій ЄС проти рф

Затвердження 13-го пакету санкцій ЄС проти росії заблокувала Угорщина.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Financial Times.

За даними неназваних офіційних джерел, на вчорашньому засіданні послів ЄС Угорщина була єдиною країною, яка не підтримала 13-й пакет санкцій, спрямований проти майже 200 осіб та організацій з росії, Китаю та інших країн, які, як вважається, допомагають москві у військових діях.

Один із посадовців розповів, що Угорщина не погодилась із новими санкціями через наявність у списку китайських компаній.

Інший урядовець, поінформований про переговори, дипломатично охарактеризував їх як "дуже плідний обмін думками", делікатно деталізувавши блокування з боку Угорщини.

За його словами, угорський посол "попросив трохи більше часу для аналізу змісту пропозицій". Речник посла Угорщини в ЄС не відповів на прохання про коментар. Джерела видання зазначають, що дискусії триватимуть, і, ймовірно, міністри країн-членів піднімуть це питання на засіданні наступного тижня.

Прихильники пакета санкцій сподіваються досягти згоди до наступної середи, щоб встигнути до 24 лютого.

Нагадаємо, 13-ий пакет санкцій ЄС проти росії має бути ухвалений міністрами закордонних справ ЄС у Брюсселі 19 лютого, але його вміст ще може змінитись. За даними ЗМІ, у ньому також можуть бути санкції проти Північної Кореї за надання росії ракет, які вона використовує проти України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, угорщина, росія
В тему