15 Лютого 2024
Новини

Умєров оголосив результати «Рамштайну-19»

Умєров оголосив результати «Рамштайну-19»
Коаліція інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони, а також Коаліція дронів офіційно почала роботу 14 лютого.

Про це міністр оборони України Рустем Умєров розповів за результатами 19-го засідання Контактної групи з питань оборони України (так званий формат «Рамштайн»), - пише hromadske.

Умєров анонсував посилення української ППО — як системами, так і ракетами для них. До Коаліції інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони, яка щойно офіційно стартувала, приєдналися вже 15 країн.

«Артилерійські системи і снаряди — на порядку денному. Зокрема, спільне виробництво. Працюємо над цим, уже є результати», — додав міністр.

Коментуючи постачання винищувачів F-16, Умєров зазначив: «Йдемо за графіком у межах всіх домовленостей із партнерами». 

Також, за словами міністра, буде більше дронів. Для цього влада посилює взаємодію з партнерами в питанні безпілотних систем. До Коаліції дронів, яка також щойно офіційно почала роботу, приєдналися 8 країн — Швеція, Велика Британія, Данія, Німеччина, Литва, Естонія, Нідерланди й Латвія. 

До зусиль з розмінування України офіційно приєдналися 20 країн.

«Підтримка партнерів є. Працюємо, щоб вибити росіян із наших територій — як на землі, так і в морі й на небі», — резюмував Умєров.

До слова, 14 лютого відбулося вже 19-те засідання в такому форматі. У вступному слові глава Пентагону повідомив, що країни працюватимуть над потребами України на найближчий час, зокрема над артилерійськими снарядами та снарядами для систем ППО.

Від України у засіданні взяли участь генерал-полковник Олександр Сирський, якого представили на «Рамштайні» як головнокомандувача ЗСУ, міністр оборони Рустем Умєров та глава ГУР МОУ Кирило Буданов.

Канада під час «Рамштайну-19» оголосила про виділення 60 млн канадських доларів (понад 44 млн доларів США) оборонної допомоги для України. Ці кошти спрямують до Коаліції військово-повітряних сил, а саме на підтримку винищувачів F-16.

До контактної групи «Рамштайн» входять приблизно 50 країн, які надають військову допомогу Україні. Традиційно засідання цієї групи відбувалося на американській авіабазі «Рамштайн».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, війна з Росією
В тему