9 Лютого 2024
Новини

Перша нарада Сирського й Умєрова: що обговорювали

Перша нарада Сирського й Умєрова: що обговорювали
Першу робочу нараду з новим головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським провів міністр оборони Рустем Умєров.

Про це повідомили в Міноборони.

Умєров та Сирський обговорили питання детального плану дій Збройних сил України на 2024 рік. 

«Надзвичайно важливе питання — налагодження системи логістики та вчасного задоволення військових необхідними потребами. Фокус — на дієву систему ротацій та відпочинку підрозділів», — зазначили у Міноборони.

Також обговорили підвищення якості навчання, забезпечення навчальних центрів, підготовку нових інструкторів та врахування сучасного досвіду. Окрема увага до нового роду сил ЗСУ — Сил безпілотних систем. 

«Ми очікуємо на нові рішення, узагальнення досвіду. І головне — технічні завдання для розробки нових зразків. Тих, які створять нам стратегічну перевагу завтра. Дякую генерал-полковнику за змістовну нараду» — підсумував Умєров.

Нагадаємо, ввечері 8 лютого стало відомо, що Валерій Залужний залишає посаду головнокомандувача ЗСУ. Натомість президент України Володимир Зеленський призначив головнокомандувачем Збройних сил України генерал-полковника Олександра Сирського, який раніше очолював Сухопутні війська ЗСУ.

Зеленський зустрівся із Залужним, подякував за службу та запропонував йому «і надалі бути в команді».

Міністр оборони України Рустем Умєров підтвердив зміну військового керівництва. Сам Залужний заявив, що «завдання 2022 року відрізняються від завдань 2024 року, тому всі повинні змінитись та адаптуватись до нових реалій також, щоб перемогти теж разом».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: збройні сили україни, війна з Росією
В тему