0 0000
Новини

Нарколог про опіати, знайдені в крові Зайцевої: за кермо сідати не можна

Нарколог про опіати, знайдені в крові Зайцевої: за кермо сідати не можна

Опіати, котрі виявлені експертизою в сечі підозрюваної в резонансному ДТП у центрі Харкова Олени Зайцевої, можуть з’явитися в організмі двома шляхами – внаслідок прийому специфічних ліків або вживання наркотиків. Про це розповів лікар-нарколог Андрій Корець, ідеться в сюжеті ТСН.

У медицині їх застосовують як дуже сильне знеболювальне при тяжких, часто невиліковних хворобах, а також після складних операцій і тяжких травм, що супроводжуються хронічним болем. Однак їх вживання і дозування має бути під контролем лікарів.  При цьому, сучасні заспокійливі препарати опіатів не містять, йдеться у повідомленні.

«В інструкціях чітко вказують, що вони загальмовують реакцію людини і можуть викликати процеси, які відповідають за порушення координації, сонливість і таке інше. За кермо сідати неможна, це заборонено інструкцією вживання препаратів», - заявив Андрій Корець.

Довідково:
Опіати — природні алкалоїди опійного маку, що мають вплив на опіатні рецептори ЦНС. Найпоширеніші представники: морфін, кодеїн, наркотин.

Потрапляючи у організм, зв'язуються зі специфічними опіатними рецепторами. Викликають психологічну та фізичну залежність.  

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему