5 Лютого 2024
Новини

«Нам ще буде дуже важко, але точно вже ніколи не буде соромно», — Залужний

«Нам ще буде дуже важко, але точно вже ніколи не буде соромно», — Залужний
На особистій сторінці головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний опублікував фото із начальником Генштабу ЗСУ Сергієм Шапталою, привітавши його з днем народження.

Про це йдеться у дописі Залужного.

«Нам ще буде дуже важко, але точно вже ніколи не буде соромно. Щасливий, що в цьому житті та під час війни Ви були поруч зі мною — людина, для якої Україна справді понад усе. З Днем народження, Друже! Віримо в краще. Ми його вже заслужили», — написав Головнокомандувач.

Перед цим президент Володимир Зеленський прокоментував інформацію про можливе звільнення Залужного з поста головнокомандувача ЗСУ. За його словами, «однозначно потрібне перезавантаження», але настільки «серйозне», що воно «стосується не однієї людини».

«Коли ми говоримо про це [перезавантаження], я маю на увазі заміну низки державних керівників [в уряді], а не тільки в одному секторі, як військо. Я думаю про цю заміну, але тут не можна сказати, що ми замінимо одну людину», — сказав глава держави.

Зеленський додав, що для перемоги «потрібно рухатися в одному напрямку», бути «впевненим у перемозі» та «не падати духом».

Нагадаємо, наприкінці січня в мережі з’явилася інформація про нібито відставку Валерія Залужного. Проте речник президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров заперечив цю інформацію.

А втім, західні ЗМІ з посиланням на джерела писали, що зустріч між Володимиром Зеленським та головнокомандувачем ЗСУ щодо відставки останнього таки була. Видання Washington Post стверджувало, що між ними виникли розбіжності щодо того, скільки солдатів Україні потрібно мобілізувати цього року.

Згодом сам головнокомандувач ЗСУ опублікував статтю, в якій заявив, що проблеми з мобілізацією є серед факторів, які впливають на пошук нових форм застосування війська.

Видання Times писало, що Зеленський «змушений був скасувати своє рішення» після тиску з боку вищого військового командування та міжнародних партнерів.

Washington Post із посиланням на джерела також писав, що український уряд сповістив Сполучені Штати про намір президента відправити Залужного у відставку. Зазначається, що посадовці Білого дому не підтримали й не заперечили звільнення Залужного, заявивши, що це «суверенний вибір президента Володимира Зеленського».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: збройні сили україни
В тему