2 Лютого 2024
Новини

На лівому березі Дніпра росія зосередила понад 70 тисяч окупантів

На лівому березі Дніпра росія зосередила понад 70 тисяч окупантів
На лівому березі Дніпра — це Херсонщина та Запоріжжя разом — загальне угруповання російських окупантів оцінюють у понад 70 тисяч особового складу і сотні одиниць техніки.

Про це заявила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк в етері телемаратону «Єдині новини».

Не всі окупанти та техніка розташовані безпосередньо вздовж лінії фронту. Вони перебувають у більш глибоких тилах, звідки їх підтягуються як додатковий ресурс. 

Угруповання росіян, яке намагається відкинути Сили оборони з лівого берега, постійно змінюється і в кількісному, і в якісному складі, зазначила Гуменюк. Потерпаючи від штурмових дій, вони втрачають практично у кожній штурмовій групі до 70% особового складу.

Утім, ситуація на лівому березі залишається дуже складною. Зокрема, через різну динаміку ворожих штурмів, яка виснажує та є непростою у сприйнятті та плануванні бойової роботи.

«Але наші підрозділи зажди напоготові, дають потужного відкоша ворогу і його штурмовим діям. Якщо позаминулої доби (31 січня — ред.) було три спроби штурму [росіян], то минулої доби вони активізувалися до 13», — сказала Гуменюк.

Попри це, росіян не використовують бронетехніку. За словами Гуменюк, окупанти намагаються її зекономити до того часу, коли з боку Сил оборони буде більш потужна робота.

«Той час, який ми вже утримуємо ці плацдарми, працюємо над їхнім розширенням, очевидно, спрямований на їхнє укріплення і подальше просування. Вони намагаються перешкоджати в цьому, а ми робимо свою роботу», — сказала вона.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: херсон, запоріжжя, війна з Росією
В тему