1 Лютого 2024
Новини

Що загрожує депутату, який у сільраді на Закарпатті підірвав гранати

Що загрожує депутату, який у сільраді на Закарпатті підірвав гранати
У разі доведення вини депутату, який підірвав гранати під час засідання Керецьківської сільської ради у Закарпатській області, загрожує довічне позбавлення волі.

Про це йдеться в заяві прокуратури 31 січня.

До цього чоловіка підозрювали у скоєнні терористичного акту, що призвело до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 258 КК України). Санкція цієї статті передбачає від 7 до 12 років ув'язнення. Проте надалі його дії розслідуватимуть як терористичний акт, що призвів до загибелі людей (ч. 3 ст. 258 КК України). Максимальне покарання, що може загрожувати у разі доведення вини за цією статтею, — довічне ув’язнення.

Днями правоохоронці отримали висновки судово-медичної експертизи щодо першого загиблого. Вони підтверджують зокрема те, що до смерті призвела вибухова політравма. Результати судово-медичної експертизи щодо другого чоловіка правоохоронці ще очікують.

Сам підривник станом на 31 січня все ще перебував у медзакладі під цілодобовим наглядом, адже до нього застосовано запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою. Розслідування кримінального правопорушення триває.

Про намір прокуратури перекваліфікувати підозру журналістам стало відомо 16 січня.

Нагадаємо, під час засідання Керецьківської сільської ради Мукачівського району 15 грудня 2023 року депутат підірвав три гранати в будівлі. Спочатку було відомо про 26 постраждалих, однак, за оновленими даними, постраждали 23 людини, серед них і сам підозрюваний. Це 16 чоловіків і 7 жінок віком від 28 до 68 років. 

15 грудня їх госпіталізували до кількох медзакладів області. Вони зазнали тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості, у більшості діагностували осколкові поранення.

Підривником виявився депутат від «Слуги Народу» Сергій Батрин. Суд постановив взяти його під варту без можливості внесення застави.

Наступного дня після інциденту в лікарні помер один з депутатів, якого госпіталізували у тяжкому стані. А 15 січня у реанімаційному відділенні помер ще один 47-річний депутат сільради, який обіймав посаду начальника Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: депутати, закарпаття, війна з Росією, тероризм
В тему