31 Січня 2024
Новини

У Луцьку пенсіонера судять за виправдовування російської агресії

У Луцьку пенсіонера судять за виправдовування російської агресії

До 5 років позбавлення волі загрожує 74-річному волинянину, якого обвинувачують у виправдовуванні російської агресії.

Як розповів Суспільному прокурор Олег Костюк, за версією слідства, мешканець села Лучиці Луцького району на початку повномасштабної війни у російській соцмережі підтримував російські наративи.

"Будучи зареєстрованим в мережі "Однокласники" здійснював поширення публікацій, які містять виправдовування, визнання правомірною агресії російської федерації", — зазначив прокурор.

Під час засідання суд заборонив знімати обвинуваченого та його адвокатів.

Поспілкуватися із обвинувачеим пенсіонером журналістам вдалося після судового засідання. Свою провину 74-річний чоловік не визнає. Каже: його сторінку у соцмережах зламали.

"В мене була можливість їхати в росію служити. Я сказав: нєт, назад на Україну мене! В "Однокласниках" у мене знайшли лайки. Взламати комп’ютер — дєлать нєчєго. Це ж тєхніка, треба знать її", — сказав обвинувачений.

На судове засідання у якості свідка запросили односельчанку обвинуваченого Надію Ткачук. Пенсіонерка засвідчила, що пенсіонер у приватних розмовах не раз озвучував проросійську риторику.

"Він питав чи я не боюся, що прийде путін і мене посадить. А я кажу, що як мене посадить, то і тебе посадить…Будеш сухарі носити, отака була мова. Я виходжу, вареники місила. Кажу: подінься, бо як візьму зараз граблі", — сказала жінка судді.

На прохання захисту обвинуваченого пенсіонера, наступного судового засідання заслухають свідчення інших односельчан, а також його сина та доньку. Зі слів пенсіонера, вони мають ствердити, що їхній батько має патріотичні погляди.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, суд, війна з Росією, пенсіонери, Відео T1.ua
В тему