19 Січня 2024
Новини

«Євробаченні-2024»: співака з Волині звинуватили у плагіаті

«Євробаченні-2024»: співака з Волині звинуватили у плагіаті

Блогер, музичний критик і член журі музичних премій Ваня Рассел у своєму блогу проаналізував пісню «LaLaLa», з якою співак Yaktak бореться за перемогу на нацвідборі на «Євробачення-2024».

Про це пише ТСН.

11 січня у Мережі з'явилися пісні всіх фіналістів нацвідбору, з якими вони змагатимуться за право представляти Україну на «Євробаченні-2024». Втім, особливу увагу музичного критика привернула пісня «LaLaLa» артиста Yaktak.

Як повідомляє Рассел, під час прослуховування треку Yaktak він випадково ввімкнув Shazam-пошук. І у результаті блогер отримав посилання на пісню артистки Many і її пісню «Varto», яка була випущена ще у жовтні 2022 року. Після порівняння ним композицій, виявилося, що конкурсна пісня співака має ідентичні фрагменти.

Наразі пісні «Varto» вже немає на жодних музичних платформах.

«Yaktak використовує ті ж самі семпли (аудіофрагменти - прим. ред.), що й у пісні Many «Varto». Yaktak повністю співає вокальну мелодію на приспіві, яка є в інструменталі співачки "Many". Пісня була. Станом на зараз цієї пісні вже немає в Інтернеті», - розповів музичний критик на своєму YouTube-каналі.

Наразі офіційних коментарів від жодних зі сторін немає.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, музика
В тему