19 Січня 2024
Новини

Чому ДБР раніше не затримали сина Гринкевича

Чому ДБР раніше не затримали сина Гринкевича
Через те, що Державне бюро розслідувань не мало достатньо доказів для затримання сина бізнесмена Ігоря Гринкевича Романа, якого нині оголосили у розшук, працівники не зробили цього.

Про таке заявила радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян в етері «Радіо Свобода».

«ДБР не мало законного права на той момент, достатньо доказів для того, щоб оголошувати підозри. Коли прийшли результати експертиз, коли були допитані свідки, коли було зрозуміло, як це все відбувалося, саме тоді п’ять підозр було оголошено», — повідомила Сапьян.

Нещодавно правоохоронці приходили додому до Гринкевичів та оголосили підозру членам злочинної організації під керівництвом бізнесмена. Тоді в мережі з'являлися фото, як його сина Романа закували в наручники. Але згодом прокурор підтвердив, що Романа не затримували. 

Напередодні, 18 січня, Романа Гринкевича оголосили в розшук. За даними ДБР, він не перетинав кордон, тож правоохоронці закликали повідомити про його місцеперебування.

Нагадаємо, бізнесмена Ігоря Гринкевича затримали ще 29 грудня під час спроби дати 500 тисяч доларів США хабаря одному з керівників Головного слідчого управління ДБР. Ці гроші він пропонував за сприяння в поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній у ході розслідування. Нині він перебуває під вартою.

У межах цієї справи слідчі встановили, що компанії Гринкевича виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 мільярда гривень.

Але низку контрактів не виконали, деякі реалізували частково, із затримками, а замовлення виконували підприємства без належних потужностей. ДБР встановило, що за цими договорами компанії Гринкевича постачали низькоякісні товари, що завдало державі шкоди на понад 934 мільйони гривень.

Злочинній групі з п'яти людей на чолі з Гринкевичем оголосили підозри за ч. 5 ст. 190, ч. 1, 2 ст. 255 Кримінального кодексу України.

Тим часом Міністерство оборони України розірвало всі контракти з компаніями Гринкевича — останньою стала «Трейд лайнс рітейл». 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Корупція, дбр, львів
В тему

Останні матеріали