18 Січня 2024
Новини

Чому Умєров відклав поїздку до Франції

Чому Умєров відклав поїздку до Франції

Візит до Франції, де анонсують "артилерійську коаліцію", скасував міністр Рустем Умєров.

Про це інформують у Міноборони України.

"Щодо участі Міністра оборони у відкритті Коаліції артилерії…

Про участь Міністра оборони було заздалегідь повідомлено, що візит може бути перенесений через те, що вчора (17 січня – ред.) міністр оборони брав участь у Ставці Верховного головнокомандувача.

Участь у заході з відкриття Коаліції артилерії міністр оборони бере дистанційно через відеозв?язок", - йдеться в повідомленні.

У відомстві також додали, що зараз команди українського та французького міністерств працюють над новою датою візиту. На відкритті коаліції артилерії Міноборони представлятиме українська делегація на чолі з заступником міністра Іваном Гаврилюком.

Нагадаємо, Міністр оборони Рустем Умєров в останній момент скасував свою анонсовану на 18 січня поїздку до Франції, де мотивуючи це "міркуваннями безпеки" тож долучиться до запланованих заходів відеозв’язком.

Під час візиту Умєрова мали анонсувати "артилерійську коаліцію" у рамках формату "Рамштайн", де провідну роль взяли на себе Франція і США, а загалом у ній близько 20 держав. 

Детальну програму візиту опублікували для ЗМІ у понеділок. 17 січня відбулася перша зустріч Ради Україна – НАТО на рівні командувачів збройних сил, однак головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний не взяв у ній участі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, франція, Політика, війна з Росією
В тему