18 Січня 2024
Новини

До суду скерували ще одну справу щодо Азарова

До суду скерували ще одну справу щодо Азарова
Щодо колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова, якого підозрюють в інформаційній діяльності на користь росії, правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт.

Про це повідомив Офіс генпрокурора. 

Ексглаву уряду часів Януковича обвинувачують у публічних закликах до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, здійсненні інформаційної діяльності у співпраці з росією та виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії російської федерації проти України за ч. 3 ст. 109, ч. 6 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України. 

Слідство встановило, що експрем’єр, який з 2014 року переховується у рф, з початку повномасштабного вторгнення і донині здійснює активну інформаційну діяльність у співпраці з росією через російські медіа та інтернет.

Правоохоронці кажуть, що колишній високопосадовець регулярно бере участь в етерах російських інформаційних каналів. Там він пропагує російські наративи, аби дискредитувати Україну.

Зокрема, ексочільник уряду називає події в Бучі «фейком», а також каже, що війна буцімто «врятувала» Донецьк від захоплення, «попередивши трагедію».

У вересні до суду скерували обвинувальний акт щодо президента-втікача Віктора Януковича та колишнього прем'єра Миколи Азарова за Харківські угоди. Цим документом у 2010 році посадовці продовжили перебування Чорноморського флоту росії на території України на 25 років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: суд, війна з Росією, віктор янукович
В тему