18 Січня 2024
Новини

На Чернігівщині та Сумщині російські ДРГ з початку року п'ять разів намагалися зайти на прикордоння

На Чернігівщині та Сумщині російські ДРГ з початку року п'ять разів намагалися зайти на прикордоння
На прикордоння Чернігівської та Сумської областей з початку 2024 року п'ять разів намагалися зайти російські диверсійно-розвідувальні групи.

Про це розповів командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв під час відвідання заходів бойової підготовки на Чернігівщині. 

Водночас, за його словами, останнім часом зростання рівня загрози на Київському напрямку військове командування не спостерігає. 

«Що буде надалі — будемо спостерігати за ворогом, своєчасно робити висновки, доповідати вищому командуванню та посилювати себе додатковими силами у разі, якщо таке почне відбуватися», — запевнив Наєв.

Як зауважив командувач, загалом ситуація на північному кордоні стабільна. Нині там не фіксують накопичення сил армії рф. 

Він зазначив, що наразі в Північній операційній зоні триває підготовка протидиверсійних і протидесантних резервів. Військовослужбовці вчаться протидіяти умовному ворогу із залученням безпілотної авіації, виставляти вибухові інженерні загородження, створювати спостережні пости та висувати протидиверсійний резерв. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: чернігів, суми, війна з Росією
В тему