18 Січня 2024
Новини

Порошенко подав до суду на прикордонників: вимагає 500 тисяч компенсації

Порошенко подав до суду на прикордонників: вимагає 500 тисяч компенсації

До суду на 7-й прикордонний Карпатський загін Держприкордонслужби України подав п'ятий президент України Петро Порошенко.

Політик вимагає 500 тис. грн матеріальної компенсації за те, що його торік не випустили за кордон на зустріч із прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

17 січня справу почав розглядати Львівський окружний адміністративний суд.

Першим про це повідомив телеграм-канал «ПолітБавовна», який зазначає, що позов також стосується віце-спікера Верховної Ради Олександра Корнієнка, оскільки саме він скасував міжнародне відрядження Петра Порошенка. Наразі ДПСУ офіційно не прокоментувала позов Петра Порошенка, однак ZAXID.NET вдалось з власних джерел отримати підтвердження про наявність позову.

Зазначимо, що 1 грудня 2023 року Петро Порошенко через пункт пропуску «Краківець-Корчова» намагався потрапити за кордон. Політик пояснював, що мав відрядження, яке підписав голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. Прикордонники відмовили у виїзді й не коментували рішення. Згодом речник ДПСУ Андрій Демченко розповів, що відрядження скасувала Верховна Рада. Сам політик назвав такі дії перешкоджанням дипломатичній роботі та ударом по обороноздатності України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: петро порошенко, прикордонники, суд
В тему