15 Січня 2024
Новини

У Львові помер хлопчик, який був у комі після видалення зубів: правоохоронці розслідують справу

У Львові помер хлопчик, який був у комі після видалення зубів: правоохоронці розслідують справу
Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом смерті 5-річного хлопчика після видалення молочних зубів здійснюють правоохоронці.

Про це повідомив Офіс генпрокурора.

За даними слідства, минулого місяці під час лікування зубів 5-річний хлопчик впав у кому. За цим фактом 17 грудня 2023 року було розпочато кримінальне провадження.

Хлопчика врятувати не вдалося, і 13 січня він помер у лікарні.

«У межах кримінального провадження встановлюються обставини трагічного випадку. За результатами слідчих дій та висновків експертиз, які наразі тривають, буде надана правова оцінка діям медичних працівників», — йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції Львівської області. Провадження відкрите за ч. 2 ст. 140 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, про смерть хлопчика повідомив 13 січня його батько Віктор Пашник. Він каже, що 8 грудня 2023 року його дружина відвела сина до місцевої клініки Ori-Dent, аби видалити дитині два молочні зуби. Працівники стоматологічного центру запропонували провести оперативне втручання з видалення зубів під загальною анестезією.

«За деякий час після початку операції, дружина почула метушню в операційній, туди почали збігатися медичні працівники, приблизно через 20 хвилин приїхали дві бригади невідкладної допомоги», — каже батько хлопчика. 

Він додав, що тоді медичний директор медзакладу пояснив мамі Велеса, що під час операції в дитини сталася зупинка серця, яке лікарям вдалося запустити. Його перевели до реанімаційного відділення. Згодом лікарі констатували в 5-річного Велеса смерть мозку, тож його життя підтримували лише апарати.

«Для нас і досі не зрозуміло, що треба було робити в операційній зі здоровою дитиною, щоб зараз він був в комі без шансів на життя. [...] На жаль, за яскравими рекламними вивісками приватних стоматологічних центрів часом стоять байдужість керівництва, непрофесійність медичних працівників та небажання визнавати недбалість», — казав батько Велеса наприкінці грудня.

Директор клініки Роман Онисько відмовився прокоментувати ситуацію журналістам видання Zaxid.net. На офіційних ресурсах медзакладу на цей інцидент також не відреагували.

5-річний Велес у комі
Facebook / Viktor Pashnyk

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Стоматологія, смерть, діти, львів
В тему

Останні матеріали