15 Січня 2024
Новини

Живодера, який катував і вбивав українців, засудили на 15 років

Живодера, який катував і вбивав українців, засудили на 15 років

Ми вже не раз розповідали вам про в’язницю «Ізоляція».

Вона, нагадаю, була створена в Донецьку після окупації міста. До війни у приміщенні в’язниці діяв завод із виготовлення ізоляційних матеріалів, - йдеться у газеті «Твій вибір».

А потім будівля й територія довкола неї перетворилися не просто на катівню. Вони стали пеклом для сотень полонених українських військових, а також для цивільних, яких підозрювали у проукраїнській позиції.

Як розповідали полонені, котрим вдалося вижити в «Ізоляції», там відбувалися дуже страшні речі. Скільки болю, крику, сліз та крові лишилися за стінами катівні – страшно навіть уявити.

А верховодив злочинцями демон у людській подобі, бойовик «ДНР» на псевдо Палич, який обіймав посаду начальника катівні. Він не лише віддавав накази проводити допити і застосовувати просто нелюдські способи катувань. Він особисто був присутній на цих тортурах: бив, ґвалтував, навіть убивав. І всім заявляв, що він в «Ізоляції» – бог, який верховодить долями всіх в’язнів.

Чи не надто м’яке покарання?

Проте Службі безпеки України вдалося затримати цього бойовика. Ним виявився колишній міліціонер Денис Куліковський.

Як ми свого часу розповідали, цей нелюд народився 1984 року в селі біля міста Курахового на Донеччині. До 2014-го Куліковський, працюючи у правоохоронних органах, уже відзначався своїми садистськими проявами. Зокрема, резонансу у ЗМІ набула справа, коли 2011-го Куліковський жорстоко побив підлітка , якого підозрювали у крадіжці металу в донецькому місті Дружківці. Після того цей нелюд працював у СІЗО та колонії. А з початком війни так старанно прислужував окупантам, що його призначили керувати так званою «слідчою в’язницею МДБ» – «Ізоляцією».

Жорстокість Куліковського була настільки шокуючою, що врешті його відсторонили від керівної посади. А через три роки Службі безпеки України вдалося затримати цього злочинця.

Відтак колишнього керівника в’язниці взяли під варту. Відповідно до норм українського законодавства, провели розслідування. А днями суд визнав Куліковського винним за трьома статтями Кримінального кодексу України та оголосив вирок – покарати 15 роками позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Хоча, як на мене, сидіти він мав довічно.

Прийде черга і до лукашенка

Крім Куліковського, підозру за незаконне позбавлення волі, катування та жорстоке поводження арештантів у підпільній в’язниці Донецька «Ізоляція» оголошено ще 15 бойовикам так званого «міністерства державної безпеки» («МДБ») квазіреспубліки «ДНР».

І будемо сподіватися, що кожен, хто вчиняв злочини проти України та українців, буде покараний зі всією суворістю законів.

Можливо, саме тому білоруський диктатор лукашенко вніс нещодавно поправки до закону, якими заборонив судити себе та свою сім’ю після того, як він утратить крісло президента (мабуть, боїться повторити долю розстріляного диктатора Румунії Чаушеску). Але чи мають бодай якусь юридичну силу ці поправки, якщо підписував їх той, хто навіть у кріслі президента перебуває незаконно?

Оксана Бубенщикова

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, донецьк, суд
В тему