12 Січня 2024
Новини

Які військові вакансії найпопулярніші

Які військові вакансії найпопулярніші

Майже 37,5 тис відгуків на військові вакансії отримали рекрутингові платформи Work.ua, Lobby X, Robota.ua та "OLX Робота".

Про це свідчать підрахунки Forbes на основі даних платформ. 

Найбільше відгуків отримала платформа Lobby X – близько 19,8 тис. На другому місці за кількістю відгуків – Work.ua. Йдеться майже про 15 тис відгуків, каже СЕО та співзасновник платформи Артур Міхно. 

"На сайті немає жодної вакансії від сил оборони, на якій би не було відгуку", – додав він.

Кількість відгуків на платформах Robota.ua та "OLX Робота" трохи більше ніж 1 тис. 

"У середньому одна військова вакансія отримує 18 унікальних відгуків на місяць, а за весь час публікації – 125", – каже керівниця напрямку "OLX Робота" та "Послуги" Марія Абдулліна. 

Які військові вакансії найпопулярніші?

На Work.ua розміщено понад 800 вакансій від 129 підрозділів, свідчать дані компанії. Найбільше пропозицій – близько 11% – від Морської піхоти ЗСУ. Серед інших – 12-та бригада спеціального призначення НГУ "Азов", 66-та окрема механізована бригада імені князя Мстислава Хороброго Сухопутних військ ЗСУ тощо. 

У п’ятірку найпопулярніших вакансій на Work.ua входять бухгалтер, діловод, кухар, розвідник, оператор БПЛА. У топі на OLX – оператори, водії, охоронці та артилеристи. Robota.ua отримує відгуки здебільшого на вакансії Прикордонної служби – 127 відгуків, логістики – 124, медицини – 122, БПЛА – 57. 

Заробітна плата на Work.ua варіюється від 17 тис грн для бухгалтера до 125 тис грн для гранатометників, водіїв-електриків, інструкторів-командирів тощо. Схожі цифри й на Robota.ua – від 20 тис грн для діловодів, водіїв та кухарів до 125 тис грн для старших бойових медиків, військових айтівців, пожежників, командирів міномета. 

Нагадаємо, в кінці 2023 року Міноборони уклало угоди з чотирма компаніями (Lobby X, Work.ua, "OLX Україна" та Robota.ua), які почали співпрацю у сфері військового рекрутингу. За два місяці кампанії назбиралося понад 1,8 тис вакансій від майже 400 підрозділів.

В Україні за час повномасштабної війни більше жінок почали обіймати посади, на які раніше влаштовувались чоловіки. Зокрема це пов’язано із призовом чоловіків на військову службу. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, робота
В тему

Останні матеріали