12 Січня 2024
Новини

До Києва прибуде прем’єр Великої Британії Ріші Сунак

До Києва прибуде прем’єр Великої Британії Ріші Сунак
До Києва прибуде 12 січня прем’єр Великої Британії Ріші Сунак

Під час візиту він, зокрема, оголосить про надання Україні 2,5 млрд фунтів (понад 3 мільярдів доларів) військової підтримки. Про це йдеться на сайті британського уряду.

Там зазначено, що Велика Британія надасть Україні 2,5 млрд фунтів стерлінгів військової допомоги у 2024-2025 роках, що на 200 мільйонів фунтів стерлінгів більше, ніж у попередні два роки.

З цієї суми щонайменше 200 мільйонів фунтів стерлінгів (приблизно 8 мільярдів гривень) передбачили на закупівлю та виробництво тисяч військових безпілотників для України, зокрема розвідувальних, ударних і морських.

«Це буде найбільше доставлення дронів в Україну з будь-якої країни. Очікується, що більшість безпілотників буде виготовлено у Великій Британії», — переконує Лондон.

У межах візиту прем'єр-міністр зустрінеться з українськими високопосадовцями. Зокрема, Сунак разом з президентом Володимиром Зеленським підпишуть угоду про безпекову співпрацю України та Великої Британії.

«Велика Британія є першою країною, яка уклала остаточну угоду. Символічна угода має стати першим кроком у розвитку непохитного столітнього партнерства між Україною та Великою Британією», — зазначили там.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, великобританія, війна з Росією
В тему

Останні матеріали