6 Січня 2024
Новини

Шахраї для наживи використовують обмін полоненими

Шахраї для наживи використовують обмін полоненими
Обмін військовополоненими, який відбувся 3 січня, шахраї почали використовувати як нагоду для наживи.

Про це повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими у Telegram.

У соцмережах з'явилися профілі, які називають себе звільненими з полону оборонцями. На цих сторінках обіцяють надати інформацію начебто про тих військових, кого вони бачили в полоні. Згодом під різними приводами починають просити гроші, кажуть у Коордштабі.

І додають, що в таких профілях можуть бути фото та відео оборонців з останнього обміну або фото- та відеоматеріали з інших подібних подій.

«Не йміть віри! За цими сторінками та профілями соцмереж ховаються шахраї. Будьте пильними й звертайтеся тільки до офіційних ресурсів Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими зазначав, що обмін, який відбувся 3 січня, став найбільшим за кількістю повернутих захисників. Серед звільнених 230 українців та українок були, зокрема:

  • 130 представників Збройних сил України. Серед них 14 із тероборони та 14 — із Військово-морських сил;
  • 55 нацгвардійців;
  • 38 прикордонників;
  • 1 поліціянт;
  • 6 цивільних, які були незаконно позбавлені волі.

Додому повернулися, зокрема, семеро захисників острова Зміїний, музикант військового оркестру, військовослужбовиця ЗСУ, яку росіяни позбавили волі під час перебування в декретній відпустці, і нацгвардійці, які потрапили в полон, виконуючи свої обов’язки на ЧАЕС.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, полон, шахрайство
В тему