6 Січня 2024
Новини

Уряд Польщі може підписати угоду з фермерами

Уряд Польщі може підписати угоду з фермерами
Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський 6 січня може підписати угоду з фермерами в Ряшеві, завдяки якій вони більше не блокуватимуть прикордонний пункт пропуску «Медика — Шегині».

Про це пише газета Rzeczpospolita.

За даними видання, міністр погодився на три вимоги фермерів — субсидії на кукурудзу, збільшення суми кредитів та збереження податків на попередньому рівні. Аграрії вимагають офіційної домовленості. Тож Секерський має приїхати до Ряшева, щоб підписати угоду.

«Угода створить позитивну динаміку, яка також дозволить автоперевізникам у майбутньому зняти блокування пунктів пропуску на кордоні з Україною», — пише видання.

Нагадаємо, що польські фермери зранку 4 січня відновили блокування прикордонного пункту пропуску «Медика — Шегині». Блокаду призупиняли на час різдвяних свят. Організатори стверджували, що якщо вони отримають письмову заяву від прем'єр-міністра про виконання їхніх вимог, то акцію, ймовірно, не відновлюватимуть. Цього не сталося.

Міністр Чеслав Секерський, який зустрічався з протестувальниками, запевнив їх, що їхні вимоги виконають, але «для цього потрібен час». За його словами, щоб виконати деякі вимоги, потрібні кошти з державного бюджету. Над цим зараз працюють, зазначив тоді Секерський.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: польща, акція протесту
В тему

Останні матеріали