5 Січня 2024
Новини

В Україні очікуються морози

В Україні очікуються морози
В Україні очікують морози на вихідних 6–7 січня та з початку наступного тижня. 
Місцями стовпчик термометра опуститься до позначки -23°C. Зібрали інформацію про те, де буде найхолодніше та як у регіонах влада готується до погіршення погоди. Про це повідомляють в Укргідрометцентрі.

6 січня. Цього дня прогнозують: у північній частині країни — сніг, на Закарпатті та Прикарпатті — дощ, на решті території — без опадів. У північних областях очікують уночі 5–12°C морозу, вдень 0–6°C морозу. На решті території України вночі 0–7°C морозу, вдень 1–6°C тепла, на південному заході країни 7–12°C тепла.

Прогноз <a href=
Прогноз <a href=

7-8 січня синоптики попереджають про складні погодні умови. У неділю в центральних, східних та південних областях очікують значний сніг та дощ, налипання мокрого снігу, ожеледицю. Температура вночі та вдень у північній частині становитиме 8–13°C морозу, на решті території — 1–6°C морозу. На Закарпатті та в південній частині прогнозують 0–8°C тепла.

Прогноз <a href=
Прогноз <a href=

9 січня у південній частині країни очікують значний дощ із переходом у мокрий сніг, налипання мокрого снігу, ожеледицю, вночі та вдень 0–5°C морозу. У східних та центральних областях буде значний сніг, температура вночі та вдень 7–12°C морозу. У західних та північних областях без опадів, температура вночі 12–20°C морозу, вдень — 8–15°C.

Київ

У Київській міській військовій адміністрації зазначили, що через морози у столиці вирішили забезпечити роботу всіх «Пунктів незламності» в цілодобовому режимі, перевірити та доукомплектувати їх. Крім того, переглянуть готовність до забезпечення роботи закладів охорони здоров’я на випадок критичної ситуації.

Також перед морозами перевірять горища, технічні поверхи житлових будинків, щоб виявити й усунути недоліки для недопущення замороження систем опалення будинків.

Кіровоградщина

У Кіровоградській ОВА відбулось позачергове засідання. Серед озвучених вимог — чергування аварійних бригад, які обслуговують комунальну теплоенергетику та дороги, запаси пального, готовність мобільної генерації тощо.

Також ідеться про цілодобову роботу «Пунктів незламності», пунктів обігріву на магістралях та укриттів. А ще в увазі — запас харчів у торговельних мережах, у садочках, лікарнях, спецінтернатах, зазначив начальник ОВА Андрій Райкович.

Також він поставив окрему задачу тепловикам — продумати кожен крок, щоб утримати систему попри потенційні ворожі атаки чи погіршення погодних умов. 

Полтавська область

На Полтавщині очікують, що приріст снігового покриву може сягати 30 см. В ОВА запевняються, що в разі тривалих відключень світла чи тепла жителі регіону можуть розраховувати на «Пункти незламності».

На території області є 590 таких пунктів. Адреси пунктів є на порталі Полтавської ОВА. Також знайти найближчий пункт легко на сайті. Допоможе в пошуку й застосунок «Дія».

Одеса

В Одеській міськраді зазначили, що 6 січня в Одесі очікуються пориви південного вітру, 15–17 м/с. Через шторм у Чорному морі посилюється мінна небезпека.

«У зв'язку з погіршенням погодних умов одеська мерія звертається до одеситів і гостей міста з проханням бути пильними, максимально обмежити переміщення та поїздки, особливо літніх осіб, дітей і вагітних жінок», — йдеться в повідомленні.

Також влада просить не залишати транспортні засоби під деревами та лініями електропередачі, обережно пересуватися під деревами — внаслідок сильного поривчастого вітру можливе падіння гілок і кабелів.

Дніпро

Місцева влада також закликала автовласників із проханням під час погіршення погодних умов залишити свої автівки вдома та користуватися громадським транспортом. Це необхідно, щоб комунальна техніка змогла швидше ліквідувати наслідки негоди.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: погода, Україна
В тему