2 Січня 2024
Новини

Ракетний обстріл України: Польща підняла літаки F-16

Ракетний обстріл України: Польща підняла літаки F-16

У Польщі через інтенсивний ракетний обстріл України 2 січня у небо підняли чотири винищувачі F-16.

Про це повідомляє Оперативне командування ЗС Польщі.

2 січня задля забезпечення безпеки польського повітряного простору в повітря підняли дві пари винищувачів F-16 та літак-заправник союзників.

«Близько 5:45 ранку піднялася в повітря американська пара, що дислокується на базі в Ласках, а близько 6:15 ранку польська пара з бази в Кшесінах», – йдеться у повідомленні.

Оперативне командування додало, що активність польської та союзницької авіації у повітряному просторі країни може призвести до підвищення рівня шуму, особливо у східній частині Польщі.

Нагадаємо, зранку 2 січня ворог масовано обстріляв ракетами Київ та Харків. Загалом російські війська випустили по Україні 99 ракет різних типів та 35 дронів-камікадзе «Shahed». ППО знищила 75 ракет та усі безпілотники.

До слова, Збройні сили Польщі повідомили, що в повітряний простір країни з боку України вранці 29 грудня залетів невідомий повітряний об'єкт. У зв'язку із цим президент Польщі Анджей Дуда скликав термінову нараду з військовим керівництвом. Згодом з'ясувалося, що невідомий об'єкт, зафіксований у повітряному просторі Польщі під час атаки росії на Україну, є ракетою окупантів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: польща, війна з Росією
В тему