2 Січня 2024
Новини

«Мобілізація - єдиний спосіб захистити нашу державу», — Зеленський

«Мобілізація - єдиний спосіб захистити нашу державу», — Зеленський
Треба змінити ситуацію з мобілізацією, адже такої, яка була на початку російського вторгнення, зараз немає.

Про це Володимир Зеленський сказав в інтерв'ю Economist, - пише hromadske.

Видання посилається на опитування, що показують непопулярність зниження мобілізаційного віку і зменшення підстав для звільнення з військової служби, які пропонує урядовий законопроєкт про мобілізацію. Попри це Зеленський наполягає, що альтернативи цьому немає.

«Мобілізація — це не лише те, що солдати йдуть на фронт. Це про всіх нас. Це мобілізація всіх зусиль. Тільки так можна захистити нашу державу та деокупувати нашу землю», — каже український президент.

За його словами, зараз суспільство більше зосередилось на внутрішній політиці, і якщо так триватиме, то українці можуть «забути про контрнаступальні дії та деокупацію».

Economist цитує Зеленського, який стверджував, що західні країни втратили відчуття нагальності, а багато українців — відчуття екзистенційної загрози. Однак він також назвав «не більше, ніж відчуттям» думку про те, що путін перемагає у війні.

Утім, якщо Україна програє, каже український президент, то путін «з’їсть на обід» західні країни разом «з усім вашим ЄС, НАТО, свободою і демократією».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, володимир зеленський
В тему