27 Грудня 2023
Новини

Дубінський залишиться під вартою

Дубінський залишиться під вартою
Запобіжний захід для депутата Олександра Дубінського, який передбачає тримання під вартою, суд залишив без змін. 

Це рішення більше не можна буде оскаржити, - пише «Суспільне».

Адвокати депутата просили змінити запобіжний захід на домашній арешт через погіршення стану здоров'я.

Раніше Дубінський заявляв про те, що його побили у слідчому ізоляторі. А втім, у поліції сказали, що за результатами перевірки ця інформація не підтвердилась. 

Депутат також просив надати йому особисту охорону та перевести до іншого СІЗО. Вищий антикорупційний суд відхилив клопотання про це, однак Печерський суд Києва постановив надати Дубінському окрему камеру з цілодобовим відеоспостереженням.

Нагадаємо, слідчі підозрюють його в організації схеми для виїзду за кордон військовозобов’язаних. Слідчі зазначають, що депутат нелегально переправив до Молдови рідного брата своєї цивільної дружини. Для організації схеми незаконного виїзду чоловіків за кордон парламентар використав підконтрольну громадську організацію «Медіаоборона», зазначають правоохоронці. Через неї він вносив «потрібних людей» у систему «Шлях» нібито як волонтерів.

Інша справа Дубінського

Депутат також отримав другу підозру за статтею про держзраду. За даними слідства, Дубінський мав позивний «Буратіно» і входив до злочинної організації, яку створило Головне управління Генерального штабу збройних сил росії (також відоме як ГРУ). Роль Дубінського полягала в поширенні фейків про вище військово-політичне керівництво України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суд, депутати, арешт
В тему