27 Грудня 2023
Новини

На Запорізькому напрямку росіяни розстріляли трьох українських полонених

На Запорізькому напрямку росіяни розстріляли трьох українських полонених
На Запорізькому напрямку окупанти розстрілюють українських військовополонених. 

Відповідне відео з'явилося в мережі. В Офісі генерального прокурора вже почали розслідування, - повідомили у відомстві.

Там зазначили, що під час бою в грудні цього року троє українських військових потрапили в полон біля населеного пункту Роботине Запорізької області. Через годину окупанти їх розстріляли. Це порушення ст. 3 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, кажуть в Офісі генерального прокурора.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Відео розстрілу з'явилось у Telegram-каналі DeepState. 

Нагадаємо, на початку грудня Telegram-канал DeepState опублікував інше відео, на якому група військових розстрілює двох інших військовослужбовців, що виходять із бліндажа, один з яких тримає руки за головою.

За даними DeepState, це сталося біля Степового Донецької області, коли окупанти зайшли на позиції 45 окремого стрілецького батальйону.

Згодом СтратКом ЗСУ підтвердив інформацію про те, що російські окупанти розстріляли двох беззбройних українських солдатів, які здавалися у полон.

Омбудсмен Дмитро Лубінець заявив hromadske, що звернеться через це до міжнародних організацій. Також він сподівається, що розвідці вдасться фізично встановити особи винних.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: запоріжжя, війна з Росією, полон
В тему

Останні матеріали