21 Грудня 2023
Новини

На росії на «оздоровленні» померла 12-річна луганчанка

На росії на «оздоровленні» померла 12-річна луганчанка
На росії в Тюмені на «оздоровленні» померла 12-річна дівчинка з Луганської області.

Ще понад 100 школярів із Луганщини госпіталізовано, - повідомив очільник Луганської ОВА Артем Лисогор.

російські ЗМІ пишуть, що 12-річна дівчинка померла в поїзді Тюмень — Адлер. Вона поверталася разом з іншими дітьми з тюменського табору «Олимпийская Ребячка».

За словами Лисогора, дітей туди відправили на «оздоровлення».

«Не влітку, не до Краснодарського краю, до прикладу, а до Тюмені — у грудні. У звичайний дитячій табір. Як-от нещодавно школярі із Сєвєродонецька подорожували до морозного Пермського краю. Імунітет не витримав. Загартувати хлопців і дівчат не вийшло», — пише Лисогор.

Загалом у групі було 137 людей: 126 дітей та 11 супровідників. Усі діти — з Луганської області. Вночі 21 грудня поїзд прибув на залізничну станцію Балашов Саратовської області, де медики «швидкої» всіх оглянули.

Наразі 86 дітей помістили до лікарні Саратовської області із симптомами ГРВІ. Ще 38 дітей та 11 дорослих без ознак хвороби тимчасово розміщені у провізорному блоці лікарні.

«12-річна луганчанка втратила свідомість ще в поїзді — врятувати її не змогли. Місцева влада запевняє, що організує "гарячу лінію" з батьками. Тільки от зв’язку з багатьма з них немає через відсутність мобільного покриття у низці міст та сіл так званої "ЛНР"», — пише глава Луганської ОВА.

Ural Mash заявляє, що їм вдалося поспілкуватися з матір'ю 12-річної дівчинки. Та звинувачує у смерті дитини керівництво табору: за її словами, вони не реагували на скарги дівчинки на самопочуття.

За словами жінки, дівчинка телефонувала й говорила, що хворіє, а її подруг гноблять вожаті. Утім, коли дівчинці стало погано, її не одразу почали лікувати. Натомість помістили до ізолятора, тільки коли захворіли решта дітей. Жінка телефонувала та питала у вожатих, як її дочка, — ті відповідали, що все добре.

Як зазначається, перед посадкою на поїзд стан дівчинки був у нормі. Але вже наступного дня у неї температура піднялася до 39°C. Надвечір дівчинка знепритомніла та не прийшла до тями.

У росії порушили кримінальну справу щодо загибелі дівчинки. Для встановлення точної причини її смерті проводиться судово-медична експертиза. За даними ЗМІ, у таборі в Тюмені проводиться епідрозслідування після інциденту з дітьми у поїзді.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, діти, луганськ, росія
В тему