20 Грудня 2023
Новини

На деяких ділянках Таврійського напрямку росіяни просунулися до 2 км

На деяких ділянках Таврійського напрямку росіяни просунулися до 2 км
На Таврійському напрямку з жовтня російські війська просунутися на деяких ділянках фронту на півтора-два кілометри.

Про це сказав речник об?єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку, полковник Олександр Штупун в етері телемаратону «Єдині новини».

«З 10 жовтня, коли ворог активізувався, то він просунувся у деяких місцях на півтора-два кілометри. Але це йому дуже дорого коштувало», — заявив Штупун.

За його словами, за трохи більше ніж два місяці в операційній зоні ОСУВ «Таврія» армія рф втратила майже 25 тисяч солдатів загиблими та пораненими, також українські війська знищили близько 200 танків і понад 400 інших бронемашин росіян. Штупун зауважив, що 80% цих втрат окупанти зазнали на Авдіївському напрямку.

Також речник розповів, що нині у ворога є перевага у кількості живої сили, проте не завжди ці війська якісні. Як зазначили у «Таврії», зокрема, росіяни роблять з частково розбитих підрозділів зведені роти або батальйони й перекидають їх на фронт. 

До слова, командувач «Таврії» Олександр Тарнавський повідомив, що протягом минулої доби в операційній зоні противник завдав 5 авіаударів, провів 60 бойових зіткнень та здійснив 981 артобстріл.

«Ворог збільшив кількість артобстрілів. Наша артилерія гідно відповідає та ефективно нищить загарбників», — зауважив командувач. 

росія втратила 461 солдата, також Сили оборони знищили 25 одиниць військової техніки росіян, зокрема 4 танки, дві артилерійські системи та 13 ББМ. Ще 10 одиниць техніки армії рф пошкоджено.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією
В тему