15 Грудня 2023
Новини

Наїхав на трьох українців біля кордону: затримали поляка

Наїхав на трьох українців біля кордону: затримали поляка
Поліція затримала водія мікроавтобуса, який наїхав на українських водіїв біля пункту пропуску «Рава-Руська».

Про це у коментарі hromadske сказав речник МЗС України Олег Ніколенко. Відомо, що автомобіль керманича, який наїхав, має польську реєстрацію.

«Розпочалися слідчі дії. Наші консули взаємодіють із польськими правоохоронцями задля з‘ясування усіх обставин інциденту. Тримають питання розслідування на контролі», — зазначив речник.

Постраждалі громадяни України отримали незначні травми. Їм надали медичну допомогу на місці, госпіталізації вони не потребували. Генконсул України в Любліні Олег Куць казав, що в одного водія — забій руки, в іншого — забій ноги.

Українські водії 14 грудня пройшли оформлення на кордоні та разом зі своїм автотранспортом повернулися до України.

Нагадаємо, 14 грудня на польсько-українському кордоні стався наїзд на трьох українських водіїв. На місце ДТП одразу вирушив український консул. Журналіст Євген Плінський опублікував відео з місця ДТП. Він зазначив, що польський водій збив на пішохідному переході трьох українських водіїв на пункті пропуску «Рава-Руська».

Лідер люблінського відділення партії «Конфедерація» Рафал Меклер, якого називають головним обличчям протестів польських перевізників, каже, що ДТП сталося біля польського міста Любича-Королівська, що за 10 км від кордону з Україною.

Він заявив, що водій мікроавтобуса стояв перед заблокованим переходом, а водії з України, помітивши, що він знімає на телефон, «почали агресивно поводитися щодо нього». Меклер заявляє, що польський керманич запанікував, а українці «напали на його машину».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: польща, акція протесту, митниця, дтп
В тему

Останні матеріали