12 Грудня 2023
Новини

У «Київстарі» не знають точні терміни відновлення мережі

У «Київстарі» не знають точні терміни відновлення мережі

Після масштабної атаки хакерів точні терміни відновлення роботи своїх сервісів поки що не може визначити компанія «Київстар».

З відповідною заявою виступив генеральний директор компанії Олександр Комаров в етері телемарафону, - пише «Слово і Діло».

За його словами, атака була настільки потужною, що в результаті частково зруйновано IT-інфраструктуру оператора.

«Ми ще зараз опрацьовуємо питання, скільки займе відновлення, жодних стейтментів ще не робили. Це війна, вона проходить не лише на полі бою, а й у віртуальному, у кіберпросторі. І, на жаль, ми вражені внаслідок цієї війни. Насправді, це проникнення в інфраструктуру та її руйнування», – сказав Комаров.

Гендиректор Київстар також повідомив, що компанія надасть компенсацію абонентам, які сьогодні не мали зв'язку або не могли скористатися послугами оператора.

Нагадаємо, що мобільний зв'язок «Київстар», а також інтернет, сайт та мобільний додаток перестали працювати сьогодні вранці. Клієнти також не можуть користуватися національним роумінгом. Ближче до обіду віце-прем'єр-міністр повідомив, що роботу мобільного оператора відновлять «протягом кількох годин».

Варто також зазначити, що сьогодні кібератаки зазнали й деякі інші сервіси, зокрема Monobank. При цьому співвласник банку заявив, що ситуація знаходиться під контролем, а атака була відбита.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна
В тему