11 Грудня 2023
Новини

В Україну прибув Вифлеємський вогонь миру

В Україну прибув Вифлеємський вогонь миру
До України доставили Вифлеємський вогонь миру, а нічними потягами вогонь передадуть в усі обласні центри. 

Про це повідомляють скаутська організація «Пласт», ДПСУ та «Укрзалізниця». Це щорічна міжнародна скаутська акція до святкувань Різдва Христового.

Цьогоріч церемонія передавання Вифлеємського вогню відбулася 10 грудня у пішохідному пункті пропуску «Малі Селменці», що в Закарпатській області. Як і в попередні роки, вогонь спершу доправили з Вифлеєму до Відня, а звідти словацькі скаути довезли його до українсько-словацького кордону.

«Наша молодіжна організація уже вп’яте доставляє Вифлеємський вогонь в Україну. Він символізує мир, любов та добро», — зазначив словацький скаут Генріх Соргер.

Увечері вогонь з Вифлеєму привезли до Києва. Поширення почали з Будинку митрополита на території «Софії Київської». Пластуни передали його військовим, волонтерам, представникам громадських організацій і благодійних фондів. Також вогонь доставлять на передову для захисників і захисниць України.

Акцію підтримали начальники 14 нічних поїздів «Укрзалізниці», які доставлять вогонь на 24 вокзали країни, включно з вокзалами Краматорська, Покровська та Ізюму.

Цю акцію започаткував у 1986 році австрійський телеканал. Відтоді нею опікуються скаутські організації. Вогонь привозять наприкінці листопада з Вифлеєму до Відня, а звідти він «мандрує» Європою. Його передають з рук у руки, так званою «скаутською естафетою». 

Як зазначають у «Пласті», уперше Вогонь до України потрапив 1992 року через приватну ініціативу окремих пластунів. А офіційно акція в Україні діє з 1998 року. 

У «Пласті» додають, що основна місія акції — принести вогонь, який був запалений у Вифлеємі, місці народження Ісуса Христа, тим, хто потребує цього найбільше, бо не може відсвяткувати Різдво вдома в родинному колі: самотнім людям, дітям у сиротинцях, хворим у лікарнях.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, релігія, Різдво, свято
В тему

Останні матеріали