9 Грудня 2023
Новини

Фаріон судитиметься з Львівською політехнікою

Фаріон судитиметься з Львівською політехнікою
На Львівську політехніку мовознавиця Ірина Фаріон подала до суду позов через її звільнення з посади професорки.

Про це свідчать дані ресурсу «Судова влада України», - пише hromadske.

Предметом позову є визнання незаконним та скасування наказу про звільнення. Дата надходження — 7 грудня. Справу розглядатимуть у Галицькому районному суді Львова.

«Це було незаконне, політично вмотивоване звільнення. Більше нічого не можу коментувати», — сказала Фаріон у коментарі «Суспільному». За її словами, коли відбудуться слухання, вона ще не знає.

Нагадаємо, спершу 15 листопада Служба безпеки України відкрила кримінальну справу проти мовознавиці Ірини Фаріон. Правоохоронці проводять експертизи її скандальних висловлювань та публікацій, а також епізоду з оприлюдненням листа від студента з окупованого Криму.

Згодом Фаріон звільнили з посади професорки Львівської політехніки. На це відреагував міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

«Позиція міністерства незмінна — людям, які не поділяють цінності гідності та не відчувають поваги до воїнів, немає місця в системі освіти. Сподіваюся, СБУ в межах відкритого кримінального провадження дасть справедливу оцінку висловам і діям уже колишньої викладачки Львівської політехніки», — заявив він.

На сайті університету зазначили, що розірвали трудову угоду з Фаріон згідно з пунктом 3 статті 41 Кодексу законів про працю, тобто за вчинення аморального проступку, не сумісного з продовженням роботи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, суд, львів, звільнення
В тему

Останні матеріали