9 Грудня 2023
Новини

На окупованих територіях України росіяни планують влаштувати вибори президента

На окупованих територіях України росіяни планують влаштувати вибори президента
На тимчасово окуповані території України в росії планують поширити вибори президента, зімітувавши голосування.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

«Результат цих виборів буде визначений заздалегідь, адже в росії відсутнє громадянське суспільство й весь процес контролюється кремлем. Єдиною ціллю виборів є продемонструвати явку, а, отже, задекларувати підтримку курсу фюрера», — зазначили там.

На тимчасово окупованих територіях місцеве населення ігнорує цей фарс, а росіяни вимушені «вдатись до клоунади», аби приховувати відсутність явки.

«І цього разу вибори планують розтягнути на кілька днів з голосуванням за місцем проживання, щоб пояснити порожні "дільниці для голосування"», — зазначили в Центрі.

Попередньо, росіяни розглядають варіант із проведенням так званих виборів на окупованих територіях 15-17 березня, але кінцеве рішення ще не ухвалене.

«Центр національного спротиву зауважує, що ті, хто допомагає росіянам проводити нелегітимні вибори на ТОТ, понесуть відповідальність як вже несуть їхні "колеги" на Херсонщині», — додали там.

Нагадаємо, вибори президента у рф Рада Федерації призначила на 17 березня 2024 року. Голова Центральної виборчої комісії рф Елла Памфілова заявляла, що до 12 грудня необхідно ухвалити рішення про вибори президента росії у «нових регіонах» — анексованих частинах Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей України.

російське видання «Медуза» ще в серпні писало, що для 70-річного путіна вже почали відбирати «суперників» на вибори. Головна вимога — їм має бути не менш як 50 років, щоб не виникало питань до віку путіна. За даними медіа, планується, що на майбутніх виборах путін набере «рекордний результат»: він має отримати понад 80% голосів із явкою понад 70%.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вибори, Україна, росія
В тему

Останні матеріали