6 Грудня 2023
Новини

Отруєння студентів у Полтаві: у виші заперечили цю інформацію

Отруєння студентів у Полтаві: у виші заперечили цю інформацію
Інформацію про масове отруєння студентів спростували у Полтавському юридичному інституті Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Про це написали на сайті закладу вищої освіти. Там зазначили, що інформація, яку поширюють у соціальних мережах, а також на сайтах державних установ, не відповідає дійсності.

«Станом на 6 грудня 2023 року жоден зі студентів Полтавського юридичного інституту (...) не був госпіталізований з причин імовірного отруєння», — йдеться в заяві інституту.

Також отруєння спростували й в іншому закладі освіти — Полтавській політехніці, — де начебто їли студенти.

Там також зазначили, що жодного співробітника чи студента цього закладу, а також члена офіційних делегацій, які відвідували університет 5 грудня, не шпиталізували з отруєнням. Жоден із них також не звертався по медичну допомогу, додали в Полтавській політехніці.

Утім, у закладі також сказали, що всі шпиталізовані не є студентами політехніки й не проживають на її території. Мовляв, «швидка» забирала потерпілих за адресою, яка не належить університету, а звернення з розладами почались увечері, кажуть там, посилаючись на ЗМІ.

«Ми не маємо інформації про те, чим харчувалися молоді люди протягом дня, а також про побутові умови їхніх місць проживання», — підсумували в університеті.

Нагадаємо, 6 грудня керівник Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін заявив, що в Полтаві з отруєнням шпиталізували 27 студентів Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

У них начебто зареєстрували спалах гострої кишкової інфекції. Вони, ймовірно, харчувалися в їдальні Полтавської політехніки імені Юрія Кондратюка. У зв'язку з цим розпочали епідеміологічне розслідування.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: полтава, отруєння
В тему