5 Грудня 2023
Новини

За підтримки Катару звільнять ще шістьох депортованих українських дітей

За підтримки Катару звільнять ще шістьох депортованих українських дітей

росія, як заявив державний міністр Катару з питань міжнародного співробітництва Лолва аль-Хатер, погодилася звільнити ще шістьох депортованих українських дітей, аби вони возз'єдналися зі своїми сім'ями в Україні за посередництва Катару.

Про це пише УП з посиланням на The Washington Post.

Повідомляється, що звільнення українських дітей має відбутись 5 грудня. За даним видання, кілька українських дітей вже зустрілися з катарськими дипломатами в посольстві Катару в москві.

За словами неназваного чиновника, група з шести дітей має виїхати з москви і попрямувати через білорусь в Україну.

Один з чиновників на умовах анонімності повідомив, що мати одного 11-річного хлопчика – військовослужбовець і перебуває в російському полоні. "Його батько помер близько десяти років тому, і тепер він залишиться з тіткою по матері. До цього часу він жив з родичами в окупованій росією Донецькій області", - додав сказав чиновник.

Групу складають діти від 8 до 15 років. "Розвиваючи імпульс останніх тижнів, Катар продовжує відігравати роль посередника між українським та російським урядами, успішно сприяючи возз'єднанню ще шістьох українських дітей з їхніми сім'ями напередодні святкових днів", - зазначив Аль-Хатер.

Нагадаємо, до України за допосмогою Катару повернувся депортований з Маріуполя до рф юнак Богдан Єрмохін, який отримав в росії повістку. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: росія, війна з Росією, діти
В тему