10 Листопада 2023
Новини

Підліток з Маріуполя просить Зеленського допомогти повернутися з росії

Підліток з Маріуполя просить Зеленського допомогти повернутися з росії
До президента Володимира Зеленського звернувся депортований підліток із Маріуполя Богдан Єрмохін і закликав допомогти повернутися до України. 

Про це свідчить відео, яке оприлюднила його адвокатка Катерина Бобровська, передає видання «Ґрати». Раніше в росії йому виписали повістку.

«Я, Богдан Єрмохін, перебуваю на території росії та прошу вас, Володимире Олександровичу, допомогти мені повернутися додому», — сказав юнак.

Адвокатка попросила президента особисто проконтролювати цей процес.

Нагадаємо, наприкінці листопада Богдану Єрмохіну виповниться 18 років, на грудень йому виписали повістку до військкомату в московській області.

Відомо, що російські військові вивезли його у травні 2022 року з окупованого Маріуполя разом із 30 іншими дітьми. Спершу депортовані діти опинилися в окупованому Донецьку, а пізніше їх відправили до реабілітаційного центру «Поляни» під москвою — філіал Дитячого медцентру Управління справами президента рф. Далі Єрмохіна помістили до прийомної родини Рудницьких, у якій виховують іще 13 дітей.

За словами його адвокатки, торік хлопець зробив декілька спроб повернутися до України самостійно, але всі вони були безрезультатними.

За даними державної платформи «Діти війни», станом на 9 листопада 386 українських дітей повернули. Понад 19,5 тисячі дітей — депортовані та/або тимчасово переміщені, 1419 — вважаються зниклими.

Водночас, за офіційною інформацією Офісу генпрокурора, 510 дітей загинули та понад 1143 зазнали поранень різного ступеня тяжкості.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, війна з Росією, діти, маріуполь
В тему