5 Грудня 2023
Новини

Які в Луцьку ціни на сосни та ялини

Які в Луцьку ціни на сосни та ялини

У Луцьку стартував продаж хвойних дерев до різдвяних та новорічних свят. 

Як розповів Суспільному продавець Владислав Якимчук, на проспекті Соборності торгує хвойними деревами вже другий рік.

Загалом в обласному центрі Волині вартість живих ялинок та сосен коливається від 200 до 900 гривень, залежно від розміру новорічного дерева.

«Того року сезон пізніше почався, з 19 грудня. Цього року з третього числа, бо ж 6 грудня Миколая по новому календарю. Ялинки брали у різних лісництвах, все з документами. Це здебільшого Маневиччина», – зазначив продавець.

Крім традиційних для регіону хвойних, говорить волинянин, привіз також і карпатську ялицю. Владислав Якимчук зазначив, що цього року у лісництв купив понад 300 дерев, що значно менше, ніж торік.

«Готові купую в людей, які займаються тим і на продаж спеціально в’яжуть. Це є карпатська ялиця, привезена з Карпат, бо в нас такої ялиці в наявності немає на Волині. Маленька 50 сантиметрів – 200 і 220 гривень, трохи більша – 270 грн. Сосна – 600-650 гривень», – додав продавець.

По сусідству розкладає свій товар Віталій. Чоловік зазначив: цього року торгує переважно ялинками, що зібрані із гілок, бо вони продаються набагато ліпше. Ціна на такі у нього від 250 до 900 гривень.

«Бо попит дуже великий на них, стараємося більше в’язати, а ці вже якось не в моді – вони пишніші, красивіші, а люди хочуть компактніше, щоб все було в хаті і багато місця не займало», – говорить продавець.

Разом із сім’єю прийшов на ярмарок придбати ялинку Василь Огородник. Зі слів чоловіка, повертається на фронт у 127-му бригаду, яка нині на Запорізькому напрямку, тож наполіг, аби в його синів та дружини цього року було свято.

«Мені дали тиждень відпустки, рідних провідати. Мабуть, перед тяжким майбутнім, але все ж хочеться якогось мінімального свята, бо армія, війна – це дуже складно і депресивно. Свято буде однозначно і перемога», – сказав лучанин.

«Ялинка – це гарно, звичайно, найкращим подарунком було б те, щоб тато був вдома, і всі тати були вдома», – додала дружина Василя Юлія Огородник.

Разом із сином обирав хвойне дерево лучанин Сергій Віліщук. З його слів, цього року і сосни, і ялинки помітно здорожчали.

«Був тільки що на Львівській, бо того року продавали, але зараз щось немає. Купляв того року, от як зараз мужчина пропонує. На Львівській була 300 гривень, а зараз вона 600», – зазначив чоловік.

На зрізі кожного дерева, яке продають законно, має бути штрих-код лісового господарства. За цим штриховим кодом на сайті Держагентства лісових ресурсів можна перевірити походження та легальність зрізаних ялинок і сосен. Також продавець повинен мати дозвільні документи з мокрою печаткою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, свято, Різдво
В тему

Останні матеріали