4 Грудня 2023
Новини

Розстріл українських військових: Сили оборони знищили окупантів

Розстріл українських військових: Сили оборони знищили окупантів
Уже знищили окупантів, які розстріляли беззбройних українських військових на Авдіївському напрямку.

Про це сказав речник об‘єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун в етері телемаратону «Єдині Новини», - пише hromadske.

Він зазначив, що факт розстрілу українських військових, які хотіли здатися у полон, зафіксований відповідними службами. Правоохоронці порушили кримінальну справу, триває розслідування і потім ці матеріали передадуть до міжнародних інституцій, які займаються воєнними злочинами.

«І також можу підтвердити, що в ході подальших бойових дій та група російських окупантів, яка вчинила цей злочин, перестала існувати», — сказав Штупун.

Утім, він зазначив, що наразі невідомо, який саме російський підрозділ причетний до розстрілу українських бійців, оскільки у тому районі й надалі тривають бойові дії.

Раніше ліквідацію окупантів, які розстріляли бійців Сил оборони, підтвердив голова Авдіївської ВЦА Віталій Барабаш.

«Наскільки мені відомо, трохи згодом наші хлопці штурмували цю позицію, і всіх, хто там перебував, зрозуміло, було ліквідовано», — сказав він.

Утім, представник ГУР Андрій Юсов зазначив, що важко сказати, чи тих саме окупантів ліквідували: «Ситуація під Авдіївкою дуже динамічна. Так, є інформація, це непоодинокі випадки, коли укріплення переходять з рук у руки. Проте стверджувати, що саме тих ліквідовано, зараз не можемо. Ці моменти треба додатково верифікувати».

Нагадаємо, відео розстрілу українських військових поширилося соцмережами. На ньому видно, як окупанти розстрілюють двох військових, що виходять із бліндажа, один з яких тримає руки за головою. За даними моніторингового проєкту DeepState, це сталося біля Степового Донецької області, коли окупанти зайшли на позиції 45 окремого стрілецького батальйону.

Згодом розстріл беззбройних українських солдатів окупантами підтвердили у ЗСУ.

Омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що звернеться до Міжнародного комітету Червоного Хреста як до організації з мандатом фіксації поводження з військовополоненими. А також до ООН, щоб організація зафіксувала цей факт як ще один яскравий приклад порушення міжнародного гуманітарного права з боку рф та російських військових.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, донецьк
В тему