4 Грудня 2023
Новини

Розстріл українських військових: правоохоронці розпочали розслідування

Розстріл українських військових: правоохоронці розпочали розслідування
Після того, як у мережі з’явилося відео з розстрілом беззбройних українських військовослужбовців у Покровському районі Донеччини, які здавалися у полон, українські правоохоронці розпочали розслідування.

Про це повідомив Офіс генпрокурора. 

Так, за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

«Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин», — наголосили в Офісі генпрокурора. І додали, що розслідування здійснюють слідчі Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, відповідне відео розстрілу 2 грудня опублікував Telegram-канал DeepState. На ньому видно, як група військових розстрілює двох інших військовослужбовців, що виходять із бліндажа, один з яких тримає руки за головою. За даними DeepState, це сталося біля Степового Донецької області, коли окупанти зайшли на позиції 45 окремого стрілецького батальйону.

Омбудсмен Дмитро Лубінець заявив hromadske, що звернеться через це до міжнародних організацій. Також він сподівається, що розвідці вдасться фізично встановити особи винних.

Згодом СтратКом ЗСУ підтвердив інформацію про те, що російські окупанти розстріляли двох беззбройних українських солдатів, які здавалися у полон.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, поліція, донецьк
В тему