4 Грудня 2023
Новини

Побиття Дубінського в СІЗО: інформація не підтвердилася

Побиття Дубінського в СІЗО: інформація не підтвердилася
Повідомлення про побиття нардепа Олександра Дубінського в СІЗО перевірили у поліції та заявили, що за результатами перевірки ця інформація не підтвердилася. 

Про це повідомила поліція Києва. Адвокати Дубінського заявили, що судмедекспертизу нібито не проводили.

Там зазначили, що отримали повідомлення від адвоката Дубінського про те, що депутату протягом 2 діб під час перебування у слідчому ізоляторі завдавали тілесні ушкодження.

«Слідчо-оперативна група поліції Києва прибула до пенітенціарної установи для з'ясування обставин події. За результатами перевірки, судово-медичного дослідження інформація, викладена у повідомленні, не підтвердилась», — заявили в поліції.

У державній установі «Київський слідчий ізолятор» написали, що після повідомлення про нібито побиття викликали бригаду швидкої меддопомоги та поліцію. Адміністрація слідчого ізолятора стверджує, що надала повне сприяння правоохоронцям та медикам.

Там додали, що у Дубінського за результатами огляду лікарі встановили «задовільний стан здоров’я та відсутність підстав для госпіталізації за межі установи попереднього ув'язнення».

«Органами поліції проведено комплекс заходів (включно із судово-медичним дослідженням), за результати яких, інформація про побиття підозрюваного Дубінського не знайшла свого підтвердження», — йдеться у повідомленні.

Адміністрація слідчого ізолятора також готується звернення до ДБР та КДКА щодо дій адвокатів підозрюваного.

А на каналі підозрюваного депутата, який нині ведуть його адвокати, заявили, що судмедекспертиза з Дубінським не проводилася, бо фігуранта нібито не дозволили вивезти із СІЗО. Також захист підозрюваного стверджує, що «завдяки втручанню народного депутата, начальник СІЗО ухвалив рішення про переведення Дубінського в одиночну камеру з відеоспостереженням».

Водночас адвокати фігуранта заявляють, що слідчий ДБР не розглянув заяву про заходи безпеки.

Нагадаємо, Дубінський, який нині перебуває під вартою у слідчому ізоляторі, заявив 2 грудня про те, що там його побили. Про це повідомили його адвокати.

Адвокат Дубінського Руслан Гладкий казав у коментарі hromadske, що фото ушкоджень на тілі Дубінського неможливо оприлюднити, оскільки на вході в СІЗО охоронці тимчасово забирають телефони у всіх відвідувачів.

Зі слів адвоката, у Дубінського нібито є синці під правим оком та на лівому вусі, а також гематома з лівого боку з переходом на спину. І ці ушкодження, мовляв, вказують на тріщину чи перелом ребра

«Йому важко дихати, повертатися. Він може рухатися, але дуже-дуже тяжко. У нього болять усі внутрішні органи, болять ноги. Коротко кажучи, били так, щоб не залишалося слідів. Били по ногах, животу. Є ймовірність того, що пошкоджені навіть внутрішні органи», — розповів Гладкий.

Адвокати вимагали негайного рішення, яке дозволило б перевести Дубінського до слідчого ізолятора СБУ для безпеки.

Варто зауважити, нещодавно Олександр Дубінський отримав дві підозри. Перша — у справі про схему незаконного перетину кордону для чоловіків. Слідчі зазначають, що депутат нелегально переправив до Молдови рідного брата своєї цивільної дружини. Для організації схеми незаконного виїзду чоловіків за кордон парламентар використав підконтрольну громадську організацію «Медіаоборона», зазначають правоохоронці. Через неї він вносив «потрібних людей» у систему «Шлях» нібито як волонтерів.

Друга підозра висунута за статтею про держзраду. За даними слідства, Дубінський мав позивний «Буратіно» і входив до злочинної організації, яку створило Головне управління Генерального штабу ЗС росії (також відоме як ГРУ). Роль Дубінського полягала в поширенні фейків про вище військово-політичне керівництво України.

Наразі Дубінський перебуває під вартою без права внесення застави.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сізо, поліція, депутати
В тему