30 Листопада 2023
Новини

У військовій частині на Житомирщині знайшли мікросхеми із золотом і сріблом на 65 млн грн

У військовій частині на Житомирщині знайшли мікросхеми із золотом і сріблом на 65 млн грн

На Житомирщині в двох гаражах однієї з військових частин знайшли пів сотні тонн необлікованих плат із понад 80 кілограмами дорогоцінних металів.

Їхня вартість становить 65 мільйонів гривень. Про це повідомили в Міністерстві оборони України.

Необліковане майно із дорогоцінними матеріалами знайшли під час аудиту у військовій частині. Перевіряючи гаражі, аудитори виявили блоки з невідомим вмістом, де, як з'ясувалося, були 50 тонн необлікованих плат з вмістом дорогоцінних металів:

  • 28 кілограмів золота,
  • 60 кілограмів срібла,
  • 590 грамів металів платинової групи.

"За ініціативи управління відчуження та утилізації надлишкового військового майна спільно з департаментом аудиту міноборони виявлено та недопущено втрати мікросхем з вмістом дорогоцінних металів у військовій частині на Житомирщині. У ході аудиту встановлено, що ці плати не перебували на обліку військової частини. Хоча одним із завдань підрозділу було зберігати це майно. Обставини, яким чином дорогоцінне майно зникло з обліку і чому зберігалося необлікованим, встановлюють", — пише пресслужба Міноборони.

Знайдені дорогоцінні плати знову поставили на облік. Їхня оціночна вартість – понад 65 з половиною мільйонів гривень.

Матеріали внутрішнього аудиту передадуть в правоохоронні органи для правової оцінки дій командира частини та притягнення його до відповідальності.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: житомир, міністерство оборони
В тему

Останні матеріали