23 Листопада 2023
Новини

У Києві в чоловіка нападники відібрали понад 2,2 млн гривень

У Києві в чоловіка нападники відібрали понад 2,2 млн гривень

У Києві три учасники злочинної групи напали на чоловіка та вкрали у нього гроші.

Про це інформують поліція Києва та Київська міська прокуратура. Напад скоїли на початку листопада 2023 року у Подільському районі міста.

З розповіді поліцейських, того дня підприємець вийшов з будинку та прямував до автівки із сумкою з грошима, у якій знаходилось майже 2 млн грн та понад 9 300 доларів.

На чоловіка напали двоє невідомих, силою заштовхали його у під’їзд, завдали ударів, розпили в обличчя сльозогінний газ, після чого одягнувши на нього кайданки, пристебнули до поручня сходової клітки та забрали сумку з грошима.

Аби "замести" сліди, пересуваючись містом, спільники декілька разів пересідали у різний громадський та приватний транспорт. Втім, зазначається, що проаналізувавши велику кількість інформації, опитавши ймовірних свідків, провівши ряд інших оперативно-розшукових заходів, поліціянти встановили осіб, які причетні до цього зухвалого злочину".

Поліцейські з’ясували, що один зі спільників раніше судимий за серію тяжких злочинів, серед яких розбійні напади та умисне вбивство, місцевий мешканець, 1964 року народження, інший – уродженець Херсонщини, 1993 року народження.

Організаторкою нападу виявилася дружина одного із виконавців – киянка, 1985 року народження. Відомо, що зловмисники упродовж кількох днів стежили за потерпілим, аналізуючи його маршрут руху.

Після реалізації злочинного плану фігуранти розподілили "зароблені" кошти між собою. За результатами проведення семи обшуків за місцями проживання порушників виявили та вилучили речові докази, серед яких верхній одяг, банківські картки, кайданки, газовий балончик, мобільні телефони та гранату.

Під час обшуків за місцем перебування зловмисників вилучили частину викрадених грошових коштів у сумі 5 тис. доларів США.

Наразі фігурантам повідомили про підозру та вирішується питання про обрання запобіжних заходів. Встановлюються всі обставини вчинення злочину.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, розбій, пограбування, поліція, прокуратура
В тему

Останні матеріали