21 Листопада 2023
Новини

Що глава Пентагону сказав про готовність ЗСУ воювати взимку

Що глава Пентагону сказав про готовність ЗСУ воювати взимку

Під час візиту до Києва 20 листопада глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що українські військові готові протистояти окупантам взимку.

Відповідну заяву міністр оборони США зробив під час брифінгу ввечері 20 листопада, передає 24 Канал. Ллойд Остін додав, що у наших військових є необхідні засоби для досягнення успіху.

"Я думаю, вони (українські військові) готові до бойових дій узимку, і, звісно, вони виконали велику роботу минулого року", – наголосив Остін.

Очільник оборонного відомства додав, що посприяє цьому оголошений раніше останній пакет допомоги на 100 мільйонів доларів. Зокрема тому, що до нього входить зимове спорядження.

"Так що так, у них є всі засоби, які їм будуть потрібні, щоб домогтися успіху в боях взимку. І я думаю, я згоден із президентом Зеленським, що правильне рішення – це продовжувати тиснути, вести боротьбу з ворогом", – наголосив Остін.

Під час брифінгу журналісти попрохали Ллойда Остіна прокоментувати заяву німецького міністра оборони Бориса Пісторіуса. Останній раніше заявляв, що постачання ракет Taurus не матиме впливу на перебіг війни.

"Ми неодноразово говорили, що в такому конфлікті, як цей, не існує "срібної кулі". Все залежить від надання правильних сил і засобів, а також від того, яким чином інтегрують ці сили і засоби, щоб був потрібний результат на полі бою", – вважає Остін.

Відтак, важливе не найменування зброї, а здатність використовувати новітнє озброєння. Зокрема йдеться про інтеграцію його до наявних в Україні систем, а також синхронізацію з ними.

Очільник оборонного відомства переконаний, що ефективність зброї з Заходу на полі бою залежить від того, чи зможемо ми "вбудувати" новітні зразки у систему озброєння нашої держави. Стосується це усієї зброї, яку нам передають партнери. І стосуватиметься F-16, які зараз опановують наші пілоти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сша, війна з Росією, збройні сили україни, зима
В тему