21 Листопада 2023
Новини

Військова допомога для України від США на $100 млн: що туди ввійшло

Військова допомога для України від США на $100 млн: що туди ввійшло
Новий пакет військової допомоги для України вартістю 100 мільйонів доларів виділили Сполучені Штати. 

Про це повідомило американське Міністерство оборони. Він покликаний задовольнити критичні потреби українського війська, зокрема, йдеться про надання засобів протиповітряної оборони, артилерійських боєприпасів та протитанкової зброї.

Це вже 51 оборонний пакет від Адміністрації президента Джо Байдена, його передають із запасів Міністерства оборони. Так, нова допомога містить:

  • зенітно-ракетні комплекси Stinger;
  • одну артилерійську реактивну систему HIMARS і додаткові боєприпаси;
  • артилерійські снаряди калібру 155 мм і 105 мм;
  • протитанкові керовані ракети (TOW);
  • протитанкові системи Javelin і AT-4;
  • понад 3 млн патронів до стрілецької зброї;
  • підривні боєприпаси для загороджень;
  • спорядження на холодну погоду;
  • запчастини, засоби технічного обслуговування та інше допоміжне обладнання.

«Безпекова допомога Україні — це розумна інвестиція в нашу національну безпеку. Це допомагає запобігти більшому конфлікту в регіоні та стримати потенційну агресію скрізь, зміцнюючи нашу базу оборонної промисловості […] Надзвичайно важливо, щоб Конгрес ужив заходів для підтримки України, схваливши запит президента на додаткове фінансування», — наголосили в Пентагоні. 

Варто зауважити, що президент США Джо Байден у жовтні запросив у Конгресу додаткове фінансування на понад 100 млрд доларів. З цих коштів для України передбачається 61,4 млрд, а 14,3 млрд доларів — для Ізраїлю. Згідно з цим запитом, частину грошей мають спрямувати на додаткове озброєння та обладнання, а також поповнити запаси Міноборони США, витрачені на підтримку українців.

Новообраний спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що республіканці у Палаті представників США хочуть розглядати надання військової допомоги для України та Ізраїлю окремо.

Представники Демократичної партії США в Сенаті 7 листопада заблокували спробу республіканців швидко схвалити законопроєкт про надання екстреної допомоги Ізраїлю, який не передбачає підтримки України. А Байден обіцяв ветувати підтримку Ізраїлю, яка не містить згадки про Україну.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сша, допомога, війна з Росією
В тему