0 0000
Новини

За два бутерброди українці у Польщі поставили на коліна земляка і почали по черзі бити

За два бутерброди українці у Польщі  поставили на коліна земляка і почали по черзі бити

Нещодавно у польському хостелі по вулиці Dokerow п'яні українці покарали жителя Івано-Франківська за те, що він без дозволу взяв продукти з холодильника.

У цьому ж місці проживав відомий блогер та публіцист Віктор Нікітенко, який і дізнався подробиці інциденту після приходу в готель і написав про це у своєму блозі. 

Олег приїхав до Варшави з метою заробітку, влаштувався нелегально кухарем у ресторан. І, як це часто буває з дешевою робочою силою, власники закладу не поспішали з оплатою, а точніше – обіцяли гроші рівно через 1 місяць.

18-річний хлопець повноцінно не харчувався декілька тижнів, обмежувався вегетаріанською екзотикою: арабським горохом і чаєм. Але шлунок не обдуриш, а м'ясо кашею не заміниш. На вихідних він взяв йогурт і кілька бутербродів з котлетами, які запропонував йому співмешканець по кімнаті Олександр. На жаль, господарем їжі виявився не він, а українці 30 років і старші, що заселилися напередодні, родом з Харкова і сільської місцевості.

Помітивши, що Олег їсть їхні бутерброди, один із новоселів вдарив його по обличчю в коридорі, а потім шпурнув у кімнату. Там його поставили на коліна і почали по черзі бити долонями по голові, ногами по тулубу, давали «ляща». Під кінець власники йогурту, котлет і булок склали список того, що повинен купити викрадач (на 100 злотих). Переляканий хлопець погодився виконати вимогу, хоча спочатку заперечував злодійство в такому великому розмірі.

«Хто попався останнім, той і крав», – пояснив худорлявий селюк Саша, відповідаючи на претензії.

Адміністратор хостелу, який повинен був розсудити ситуацію, не став заважати натовпу здійснювати, на їхню думку, «виховний процес». Едуард під час побиття стояв осторонь і спостерігав за тим, що відбувається. Звичайно ж, як людина, яка відповідає за порядок в гуртожитку, він зобов'язаний був одразу вирішити проблему дрібної крадіжки. В непогано обладнаному хостелі встановлена ??система відеоспостереження, яка моніторить вхідні двері і обстановку на кухні. До того ж, під заставу за проживання Олег залишив свій ноутбук і навряд чи би сперечався з приводу кількості їжі.

Однак Едик дочекався, коли молоду людину колективно принизять і після екзекуції запропонував йому купити товар вже завтра. А записи відеокамер мало цікавили цього низькорослого суб'єкта, якого влаштував на посаду колишній мент-бізнесмен з України, який осів у Польщі.

Наступного дня Віктор Нікітенко поцікавився в одного з учасників побиття, чому він такий злий. Прикріплена до пивного живота, чорнява, коротко підстрижена голова відповіла ображено-агресивним тоном: «Я зробив собі бутерброди на ранок, але пішов на роботу голодним...».

До слова, білорусу теж дісталося по обличчю за те, що він спробував захистити жителя Івано-Франківська та назвав власників булок «звірами, які готові розірвати людину за шматок м'яса», йдеться у блозі

P.S. Незважаючи на те, що хлопцю було усього 18 років, проте він не залишився сидіти на татовій-маминій шиї, як це часто-густо буває  в Україні, а поїхав заробляти гроші за кордон. Мало того, що не взяв, певно, із собою ні копійки, бо якби мав хоч щось, то не сидів би голодний кілька тижнів. Навіть свою останню цінність хлопець віддав під заставу. Мало того, що поляки через дешеву українську робочу силу, яка наводнила Польщу, відкрито знущаються з заробітчан, так ще й били його старші здоровезні селюки. Українці. Свій свого за два нещасних бутерброди. І це коли поляки глузують та зневажають українців, а нерідко й б’ють через загострення ситуації із «Волинською трагедією 43-го року». І ми ще після цього говоримо, що із російськими загарбниками ми не брати. Та ми і між собою вороги, виявляється. На жаль…

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему