19 Листопада 2023
Новини

В Україні чоловіки можуть анонімно й безкоштовно отримати сихологічну підтримку

В Україні чоловіки можуть анонімно й безкоштовно отримати сихологічну підтримку
В Україні 19 листопада почав працювати онлайн-чат психологічної підтримки чоловіків.

Про це повідомляють на сайті Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA).

Онлайн-чат запустив UNFPA за підтримки уряду Великої Британії та у співпраці з громадською організацією «Інноваційні соціальні рішення». Він безоплатний, анонімний та цілодобовий.

Писати можна в Telegram, Viber або на сайті. Кваліфіковані психологи з багаторічним досвідом проведуть консультацію в текстовому форматі, розповіли в UNFPA.

На добу можна звернутися один раз. Також є обмеження за часом розмови — не більше 90 хвилин. Писати психологам можна з будь-яких питань, що викликають стрес: проблеми на роботі чи стосунках, переживання через війну, складнощі в регуляції гніву тощо.

Програмна менеджерка UNFPA Альона Зубченко зазначила, що за результатами опитування серед чоловіків, яке організація провела влітку 2022 року, з’ясувалося, що 90% респондентів не мали досвіду звернення за професійною психологічною підтримкою в будь-якому вигляді.

«Чоловіки в Україні часто живуть з думкою, що мають розв’язувати свої проблеми самостійно. Через це вони не звертаються за професійною допомогою», — зауважила вона.

Водночас, за її словами, майже кожен третій українець перебуває у стані значного дистресу, при якому людина не в змозі адаптуватися до стресових ситуацій та спричинених ними наслідків.

У жовтні 2022 року UNFPA запустив роботу безплатної анонімної та цілодобової лінії психологічної підтримки для чоловіків за номером 2345. За більш ніж рік роботи на лінію здійснили понад 9200 дзвінків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, війна з Росією
В тему