19 Листопада 2023
Новини

У Луцьку штрафуватимуть за паркування вздовж вулиці Коперника

У Луцьку штрафуватимуть за паркування вздовж вулиці Коперника

У Луцьку вздовж вулиці Коперника встановили дорожні знаки 3.34 «Зупинку заборонено», які забороняють зупинку і стоянку транспортних засобів, крім таксі, що здійснює посадку або висадку пасажирів (розвантаження чи завантаження вантажу).

Про це йдеться на фейсбук-сторінці департаменту муніципальної варти Луцької міської ради.

Не поширюється дія знаку:

  • на транспортні засоби, що рухаються за встановленими маршрутами;

  • за наявності під знаком 3.34 «Зупинку заборонено» таблички 7.18 «Крім осіб з інвалідністю» на водіїв з інвалідністю, що керують мотоколяскою або автомобілем, позначеними розпізнавальним знаком «Водій з інвалідністю», на водіїв, які перевозять пасажирів з інвалідністю, за умови наявності документів, що підтверджують інвалідність пасажира (крім пасажирів з явними ознаками інвалідності).

Зона дії знака – від місця встановлення до найближчого перехрестя за ним, а в населених пунктах, де немає перехресть, – до кінця населеного пункту. Дія знака не переривається в місцях виїзду з прилеглих до дороги територій і в місцях перехрещення (прилягання) з польовими, лісовими та іншими дорогами без покриття, перед якими не встановлено знаки пріоритету.

Дія знаку поширюється лише на той бік дороги, на якому він встановлений.

«Проте не всі водії дотримуються вимог встановлених дорожніх знаків і паркують свої автомобілі, створюючи перешкоди для пересування інших учасників дорожнього руху, та фактично лишають лише одну смугу для руху транспортних засобів, замість двох», – йдеться в дописі.

За порушення вимог дорожніх знаків, зокрема в частині зупинки та стоянки, власники автівок нестимуть адміністративну відповідальність, згідно з ч. 1 ст. 122 КУпАП, штраф у сумі 340 грн.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, штрафи, автомобіль
В тему

Останні матеріали