19 Листопада 2023
Новини

До білорусі з рф вивезли підлітка з Маріуполя

До білорусі з рф вивезли підлітка з Маріуполя

Прилетів до білорусі і поки перебуває там разом із сестрою незаконно депортований з Маріуполя 17-річний Богдан Єрмохін, якому в росії вручили повістку.

Про це пище УП з посиланням на видання "Вёрстка" з посиланням на Єрмохіна та його адвокатку Катерину Бобровську.

Повідомляється, що ще 13 листопада Єрмохін, якого російська влада пообіцяла вивезти в "третю країну" для зустрічі з родичкою до повноліття (до 19 листопада), повідомляв у своєму Instagram, що йому, як і раніше, не були відомі деталі майбутньої поїздки. "Дайте мені відповідь або будь-яку інформацію з цього приводу", - вимагав він.

УП звернулася за підтвердження даної інформації до адвокатки та українського омбудсмена Дмитра Лубінця, але на момент публікації вони не відповіли.

Нагадаємо, 16-річного Богдана Єрмохіна з Маріуполя окупанти депортували в Росію у 2022 році.  Він опинився в дитячому санаторії у Московській області. У липні 2022 року його віддали під опіку ветеранки чеченської війни, росіянки Ірини Рудницької. Після цього хлопець звернувся за допомогою до адвокатки.

19 листопада Богдану має виповнитися 18 років. За його словами, він вже отримав повістку про явку до військкомату Московської області 19 грудня 2023 року. Уповноважена президента РФ з прав дитини, на яку видано ордер на арешт МКС, Марія Львова-Бєлова запевняла, що хлопця повернуть додому вже наступного тижня.

На початку листопада уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомляв, що Україна домовилася про повернення Богдана Єрмохіна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, росія, війна з Росією, діти, маріуполь
В тему

Останні матеріали